Jak vybrat hokejový dres?

Jak správně vybrat hokejový dres?

 

V této rubrice vám pravidelně přineseme návod jak vhodně volit jednotlivé sportovní dresy a další zboží. Kde jsou jejich přednosti a úskalí. Dnes se tedy zaměříme na hokejové dresy.

Chci hokejový dres. OK, rozhodnutí padlo ale jak zvolit ten správný? Nejprve je nutné určit účel. Tedy zda má plnit pouze účel fanouškovský, či tréninkový nebo zápasový – hráčský.

 

Chci dres na fandění.

Předpokládám tedy, že ho nebudu nosit na hokejové výstroji ale pouze natáhnu na mikinu či bundu a usadím se na zimním stadionu při zápasu svého klubu. U tohoto dresu tedy nemusím tolik dbát na vysokou gramáž. Dres nebude tolik trpět provozem. Jde mi spíše o design a případně o možnost doplnění vlastního jména a čísla.

Hokejové fan dresy se tedy vyrábí od gramáže 150g/m2 až do 200-220g/m2. Velikostně lze zakoupit dresy již od velikosti 98 do XXXL. Vždy si pořádně prohlédněte tabulku velikostí u jednotlivých produktů a případně porovnejte s dresem který již vlastníte. Pokud žádný hokejový dres ještě nemáte, použijte například tričko. To si oblečte přes mikinu či bundu a následně přeměřte. Pak už jen jednoduše přeměřte.
   

Dobře zpracovaný fan dres je možné i použít na ,,rybníkové,, hokeje. Raději se zeptám, zda ten o který mám zájem je pro tento účel vhodný.

 

Chci dres na tréninky nebo zápasy.

Je jasné, že dres budu nosit na hokejové výstroji. Dres bude namáhán, často prán. Potřebuji tedy kvalitní materiál a vyšší gramáži. Využiji určitě i možnost potisku vlastním jménem a číslem.

Tréninkový dres nepotřebuji v nějakém extra designu. Stačí jednoduchý, jedno barevný, případně jen s vlastním logem či jménem a číslem. Tento dres mi stačí o gramáži cca 180g/m2. Není problém objednat dres od velikost XXS do XXL. Nakouknu do tabulky velikostí a porovnám s dresem který již vlastním. Či s nějakou mikinou nebo tričkem, které doma mám a dokáži natáhnout na nasazenou hokejovou vestu. Myslím na to, že dres musí být volný, pohyb v něm musí být pohodlný. Lepší o trochu větší dres, než menší.

Zápasový dres již volím kvalitní. Bude dostávat zabrat, musí vydržet nějaký nápor, udržet si barevnost po celou jeho životnost. Chci i zajímavý klubový design.

Volím tedy dres o gramáži minimálně 200-220g/m2. Vybírám si design který lze upravit dle vlastního přání. Uvažuji o dresu s mikro ventilací pod rukávy dresů. Zjišťuji zda je na dres použit zdvojený šev, který mu dodává větší pevnost. Velikost dresu volím stejným postupem jako výše u tréninkového.
   

Již mám představu jak na to. Podívám se tedy na nějaký obchod a jeho nabídku. Případně si napíšu o možnost zakázkové výroby. 

Pomohl jsem vám?